fredag 28 september 2007

Reflektion.

Det är höst. Nämen på riktigt, det är faktiskt höst. Det blåser, det regnar och det är kallt så att man behöver ha på sig handskar när man går till jobbet på morgonen.
I morse bytte jag till och med ut min sommarväska till min höstväska.

Det är höst mina vänner.
Vad gjorde vi med sommaren?

torsdag 27 september 2007

Dagens foton


onsdag 26 september 2007

Fotoblogg

Jag och min jobbarkompis Björn har idag startat en alldeles fräsch blogg där vi ska lägga upp våra foton. Förhoppningen är att vi kommer lägga upp ett par nya bilder i veckan.
jag kommer fortfarande lägga upp massa bilder här på min blogg men den andra kommer bli en renodlad fotoblogg.

Hoppas ni kommer gilla den.

http://42bc.blogspot.com

tisdag 25 september 2007

sol regn sol regn

Det har regnat precis hela dan i Malmö. Men nu lagom tills jag ska till att gå hem så spricker molnen upp, fan, kan det inte bara vara ett slags väder och så är det bra med det?

Nu måste jag ju släpa hem mitt stora paraply som helt plötsligt tappat sin funktion.

Dumma Malmö.

måndag 24 september 2007

Dagens reflektion

Tydligen jobbar jag på en arbetsplats där ego går före samarbete och där man tar cred för andras arbete utan att skämmas.

Dagens ord: Fy!

Dagens foto

Bondegatan kl. 05.29

Mitt älskade Ålsten



Maja frågade mig i tisdags om jag vill hänga med upp till sthlm i helgen. Efter mycket tveksamheter så gav jag med mig och sa ja. Vi bestämde att vi skulle åka Majas bil (Doris) upp (vilket visade sig vara ett mycket bra val, den totala bensinkostnaden landade på 300:-/person... Miljöbil is the shit). Hur som helst, efter två dagars festande och gallej vaknade vi runt halv två i eftermiddags och bestämde att vi packar våra saker och drar ut till Bromma för att käka frukost/lunch. Jag försökte förklara hur otroligt bra Ålsten är för Maja men jag tror inte riktigt jag lyckades föra över den otroliga kärlek jag har till detta villaparadis. Men efter en mycket god baguette, lite kändisspan (Henrik Schyffert valsade in i en stor rutig flanellskjorta tillsammans med hans dotter) och lite strosande upp och ner längs Ålstensgatan tror jag Maja var lika såld som jag, det är lätt att bli det. Nej, fy, jag bara babblar. Ska gå och lägga mig nu. Den här helgen var den bästa på mycket mycket länge... tack alla som bidrog.

tisdag 18 september 2007

Trio med Bumba, fast liksom inte.


För sissådär 12-13 år sedan så hittade vi tre helt underbara kaffekoppar från 50-talet ute i sommarstugan. Så otroligt fina och helt rätt. Tyvärr var dom bara tre. Så vi började leta lite smått efter några kompisar till dom men insåg rätt så snart att det var minsann lättare sagt än gjort. Det gick inte att få tag i några. Sedan ett par år tillbaka har det blivit ett kall i mitt liv att hitta fler. Så varje gång jag går förbi eller går in i en antikaffär/second hand så tittar jag extra noga efter våra älskade Trio. Och döm av min förvåning när jag i söndags var ute och spatserade och fotade lite så går jag förbi glasboden i Malmö och där... där i skyltfönstret står dom! Tre stycken! TRIO! Ilade dit så fort jag kunde på lunchen i måndags och spelade helt ovetandes, frågade om jag fick köpa dom fina randiga kopparna i fönstret. Fick dom löjligt billigt! Det finns nog högre makter ändå.

Ingenting


Bäst! Det räcker så.

söndag 16 september 2007

Simultanpannkakor


Min kära Anna i sthlm berättade att hon skulle göra pannkakor till frukost (eller lunch, vet inte hur länge hon vart uppe) vilket fick mig att bli otroligt sugen på samma sak så jag sprang helt sonika ner till Hemköp och införskaffade rätt ingredienser och började tillaga mina alldeles egna pannkisar. Sen fick jag höra att Annas syster Frida även hon hade gjort pannkakor idag och då är det värt en blogg! Anna och Frida, här är mina pannkakor!

Tvångstankar

Varje gång jag går på toaletten på jobbet så måste jag uttala namnet på vår tvål... fråga mig inte varför men jag måste och gärna på så prickfri (i mina öron) franska. Läbbigt.

fredag 14 september 2007

Mer från testet

Här kommer lite mer fakta från testet... stämmer det?

The benevolent creator

Gjorde precis ett personlighetstest på nätet. Här är min DNA-karta..



Gör testet på www.personaldna.com/

måndag 10 september 2007

Kul

Sitter och söker på bilder som har med camping att göra och fick den här träffen.

lördag 8 september 2007

Världens bästa hemlighet

Då och då finner man sig själv på en gratiskonsert. En konsert man inte förväntar sig något av, du är bara där för artisten är lite känd och det faktum att det inte kostar något. För några veckor sedan var jag på en sådan. Anna Ternheim. Förvisso såg jag henne som förband till Kent för två år sedan men är man inställd på att se en konsert med Kent var inte Fröken Ternheim den bästa artisten att få igång en publik. Så tyvärr föll jag inte för henne.
Men, så var hon då i Malmö och helt plötsligt var hon hur bra som helst! (Sluta rynka på näsan Anna, jag gillar henne, okej! ;))
Och framför allt blev jag blixtförälskad i hennes avslutningsnummer, My secret.

fredag 7 september 2007

Fan, jag trodde jag var ikapp... nästan

Såg att Robban just har passerat 300-strecket på Facebook. Jag passerade 200-strecket i morse. Men vad fan, jag bor i Sveriges tredje största stad och Roberto bor i Sthlm... Nu ska jag ut på Lilla torg och mingla utav bara....

Riktig kamera, riktiga foton

Lovade mig själv att jag skulle börja fota igen när jag fick ett jobb. Nu var det ett bra tag sedan jag faktiskt fick det men så fick jag ju min digitalkamera när jag fyllde 25 så jag har fotat extremt mycket med den. Men nu kände jag att suget efter skärpedjup och slutartid blev för stort så jag gic khelt sonika och köpte mig tre rullar 400-asafilm och började skjuta på det mesta. Så idag tog jag mig lite tid att scanna in några foton och satt och retuscherade i nån timme (bara det kändes kul). Here they are.
(förresten, lägg en extra tia på att få vita ramar på fotona om ni skulle få för er att plåta med riktig film någon gång, det blir så snyggt!)

lördag 1 september 2007

Morris

Världens kanske sötaste och mest outtröttliga hund!

Två nya bloggar

Har lagt till The Sartorialist och Fantasinyhter här till höger, besök båda. Mycket bra bloggar!

Amerikanska + blond=Inte bra

Okej, den här har ju snurrat runt den senaste veckan och jag är sen som vanligt men jag måste bara sprida detta otroligt konkreta förslag på hur amerikaner kan lära sig mer.

80-tal!! Aaah

Det är bara en tidsfråga innan den här låten letar sig in i en reklamfilm!

Kan någon vara så vänlig och förklara!!

Jag känner mig dum, förvirrad och inte värdig min lön men jag förstår verkligen inte den här reklamfilmen. Den är otroligt fin och det är den snyggaste forden sedan mustangen och GT40 men jag förstår bara inte idén.... Gör dom plats för den nya bilen, är det bara kul med ballonger, är deras gamla fordar inte värda att köra på samma gator som den nya.... snälla nån, hjälp mig!!
(sjukt snygg är den i alla fall!)


Mitt liv (?) den här veckan

Jag sitter och tittar på min blogg och inser att jag inte har något att blogga om... Vilket jävla dilemma. För tanken med en blogg är ju att man ska delge världen vad som händer i ens liv, ens iakttagelser och alla dråpliga historier man råkat ut för. Men det har inte hänt nåt, jag har bara jobbat! Idag blir det nog i alla fall en resa över sundet till stora staden och så flyttar Eva som ersätter Filip in. Lite händer det i alla fall, kanske.

Behöver klippa mina naglar.