torsdag 31 januari 2008

Fun Fucker!

onsdag 30 januari 2008

För ett mindre segregerat samhälle



Cred. Joakim Gyllstedt

Ja jo... absolut



Cred. Erica Waernquist

tisdag 29 januari 2008

Min kända mamma



Hon studsar förbi runt 02.04-02-08 i kort krulligt hår och vit stickad tröja... så söt hon var (är).

Allt från Finland är inte snygga möbler



Cred. Sara Reis genom Johannes.

Är Finland fortfarande lika fantastiskt Anna?

söndag 27 januari 2008

Inget för blödingar

365 dagar skåning

Så kom dagen då jag bott i Malmö i ett år. Hurra för mig.

torsdag 24 januari 2008

Som hittat

onsdag 23 januari 2008

Dagens sanning?

Den här krönikan är skriven av Henrik Wallgren och puplicerades i GP Två dagar den 11 januari i år och jag är rädd för att allt stämmer allt för väl. Sen kanske Wallgren är lite väl svartmålande mn kontentan av det han säger är jag ändå beredd att skriva under på.
Vad hände egentligen med Göteborg och dess kaxighet? Evenemangsstaden pratas det om i tid och otid och visst, Göteborg får stora evenemang, dom formligen rasar in och det byggs hotell som andra byter underkläder. Men sen då... Vad har Göteborg att erbjuda världen (bortsett bilar, kullager och kameror)? Det måste till något stort!
Har även följt den senaste tidens diskussion om arkitekturen i Göteborg som bara blir lamare och lamare, ingen vågar göra något extraordinärt (se bara på Malmö och Turning Torso, där snackar vi kaxighet!). Men jag måste även flika in att även Stockholm är otroligt lamt när det kommer till ny och spännande arkitektur (det var därför jag röstade på Tomas Sandell som årets stockholmare på DN.se för att han hade modet att sticka ut hakan och säga att "badringen" behövs).
Hur som helst, nu halkade jag in på arkitektur lite väl mycket här. Hur mycket jag än älskar Stockholm (och ja, även jag kommer flytta tillbaka dit en vacker dag) så måste Göteborg och Malmö haka på innan det är för sent, det behövs lite konkurrens, medlen finns ju där!

Läs krönikan och kommentera gärna.

Göteborg är som en överkörd katt

Alla flyttar till Stockholm. Eller skulle vilja. Det är som utvandringen till Amerika. De bästa drog och kom aldrig mer igen. Vi andra blev kvar. I det gamla landet. I den gamla staden. Borde flyttat själv för länge sen. Om jag kunnat. Om jag vågat.



Allt är möjligt i Stockholm. Är man där så är man nära makten, härligheten och Stureplan. Göteborg är inte Lilla London. Det är ett förvuxet Borås. Ett ängsligt knalleland oförmöget att ta hand om sina begåvningar.
I Stockholm bor de kända och rika. I Stockholm bor kungen. Så fort man kliver av tunnelbanan så möts man av Arne Weise eller Doktor Alban på perrongen. I Stockholm träffar man ministrar, höga chefer och Linda Rosing när man äter lunch och spelar squash. I Stockholm är det lätt att nästla sig in i värmen. I Göteborg finns inga mecenater. Inga snälla tanter och farbröder i polotröja som ser vem man är egentligen och erbjuder några miljoner för att utveckla idén man just klottrat ner på en skrynklig servett. I Stockholm kastar de visitkort efter en. Här är det ring inte oss, vi ringer dig.
Här är det kallt och vidrigt och regnar nästan alltid. Ingen bryr sig om abstrakt poesi och konstdans. Tung industri är vi bra på, det skall erkännas. Men allt vi har att erbjuda i kultur är stripshowerna på Andra Långgatan och några förskrämda källarband. Skulle tro att antalet genuint kulturintresserade i Göteborg uppgår till cirka 800 personer. Här går folk ut sällan överhuvudtaget. Ibland ser man någon stålsätta sig mot vädret och rusa över till 7Eleven för att köpa middag eller kryssa mellan regnpölarna bort till videobutiken, annars är det dött och kallt som en överkörd katt.
Ibland misstänker jag att Göran Johansson lagt nåt lugnande i dricksvattnet. Inte av elakhet utan bara för att det blir bäst så. För
allas trevnad. Kanske är det en del av Göteborgsöverenskommelsen? Själv har jag inte läst det finstilta.
Göteborg är en spökstad. Efterbliven och stenhårt segregerad. Hoppet sätts till klämkäcka slogans som målas upp som besvärjelser på de rostiga torrdockorna som snart ska slumpas bort till Kina. I bockkranen har det inte hoppats bungyjump på flera år. Ingen vågar längre. Men Stockholm vågar. Där finns det både Pridefestivalen och Astrid Lindgrens museum. Där träffas folk på krogen över en bit rådjurssadel och bara myser.
Men det är klart. Vi har Chapmans Torg och Backaplan. Bellevue marknad och Wästerhus. Såna ställen ska vi vara rädda om. I Stockholm är allt sånt bortdesignat för länge sen. Där uppe har till och med tanterna i fruktstånden gjort ansiktslyftning. Och pissoarföreståndarna har personlig tränare. I Stockholm är alla så vänliga att man inte vet om de menar allvar. I Göteborg kan folk i alla fall vara genuint otrevliga. Sånt kan man lita på. Och så skrattar stockholmare åt göteborgare hela tiden. Så där nedvärderande. De tycker att vi är roliga. Och glada. Och positiva.
Var i helvete har de fått det ifrån?

söndag 20 januari 2008

Dom försöker i alla fall


Den här damp ner i brevinkastet för några minuter sedan. Hoppas pizzorna är bättre än stavningen... Nån vass copy som vill ha ett jobb?
Återkommer med en matrecension.

fredag 18 januari 2008

Familjen och nåt danskt band






Var på Familjen och nåt danskt band som inte var så bra men som blev snygga i kameralinsen.

Shout Out Louds & Lykke Li











Har varit så mycket att tänka på de senaste månaderna så jag har glömt att blogga om spelningen med Shout Out Louds och Lykke Li jag och Sara var och såg i början av december. Det var givetvis mycket bra!

onsdag 16 januari 2008

Så är det

Förföljd av otur

Det är riktigt varmt i Malmö idag och med riktigt varmt menas att det är riktigt varmt för att vara januari. Vet inte om jag ska vara glad eller rädd.... hur som helst är det skönt.

Men men, kanske ska ta och följa upp bilköpandetankarna. Min kära vän Sara fick sin otroligt snälla mamma att åka från Helsingborg och skjutsa oss ut till Dalby (det är så litet att det knappt finns mina vänner, men så är det på landet). Vi kom i alla fall fram och vi kliver in hos bilhandlaren och upptäcker att bilen är SÅLD... andra gången det händer, så otroligt typiskt och så otroligt jobbigt. Upptäckte dock att det fanns en annan väldigt trevligt 9-5 kombi i hallen och började genast fingra på den. Fick ut och provköra och jag fullkomligt äälskar den!

Men sen börjar ju kommentarerna hagla från höger och vänster att det är fjantigt att köra kombi när man är 26, det är för dyrt, vänta till våren etc. Så jag la ner det helt enkelt, väntar i några månader och håller koll varje dag efter något lika bra som "Den lilla solstrålen".

Det coola med kombin är att den förre ägaren var med i en reklamfilm för Saab där han parasailar (kan inte det svenska ordet) bakom en Saab 9-5. Bara det tyckte jag var ett skäl att köpa den men nä då.
Så nu ska här sparas pengar och så fort jag ser en bra bil köper jag med EN gång... tredje gången gillt!

måndag 14 januari 2008

Ärligt talat, var har jag hamnat?!

Fint.

söndag 13 januari 2008

Up to date




-Hej, jag skulle vilja ha samma frisyr som Brad Pitt.
-Vem!?

fredag 11 januari 2008

Lord Reis

Jag har så smått påbörjat min skolning i indiepopens förlovade land med Fröken Sara Reis som min ledsagare. Sara har under 14 års tid kommit ut med hennes fanzine Fozzie som häromdagen gjorde entré i den digitala världen och är mycket värt ett (eller helst många) besök.

Så för att göra en djupdykning i musikens oändliga ocean klicka bara här.

Sören 2.0

Jag har hittat en till!

Några av er kanske minns att jag i somras var på vippen att göra ett mycket (tror jag i alla fall) bra bilköp när jag hade spanat in Sören. Tyvärr blev det inget för den ocharmige säljaren hade mage att sälja bilen en dag innan jag kom dit och skulle kolla på den!

Men kanske var det meningen. Kanske är det ödets önskan att jag ha den här istället. Ska åka och kolla på den på måndag och jag har redan döpt den, "Min lilla solstråle" ska den heta. Men eftersom den inte är min än så får den helt enkelt heta "Den lilla solstrålen" tillsvidare. Hoppas i alla fall på revansch. Den har ett bra pris, gått väldigt lite och mycket utrustning... I like!


Fortsättning följer....

torsdag 10 januari 2008

Brunt är så förra veckan

Det är finare med vitt.

En hektisk vecka

Kom på att jag inte har bloggat någonting på väldigt länge. Har helt enkelt haft för mycket att göra, punkt slut.

Kan dock kort berätta om helgen som var väldigt trevlig. Bortsett den trevliga brunchen i söndags så var jag och min kära vän Sara över i Danmark i lördags och tittade på en Richard Avedon-utställning som var otroligt bra, riktigt kul att se. Lite mindre roligt var vädret, det regnade is både i Humlebæk och i Malmö och vi var tvungna att gå den dryga kilometern till tåget och den ännu drygare kilometern från centralen och hem över istäckta gator i malmö. Jag har haft roligare stunder i mitt liv det vill jag lova.

Hur som helst. Hoppas få igång bloggandet snart igen.

söndag 6 januari 2008

Grattis

Idag fyller tre personer år, som alla är viktiga personer i mitt liv.

Först och främst min pappa som idag blir 55 år gammal.
Sen Lotta08 som idag blir 22 år gammal.
Och sist men inte minst Tuffe-Uffe som idag fyller 50 år.

Ett stort grattis till er alla tre!

Dagens ord

Satt och åt brunch på möllan i morse (utomhus till och med) med Pop-Sara, delar av Willowtree och deras vänner och så satt vi och pratade om hur farligt Möllan är och alla interna uppgörelser som sker i området. Så säger sara att hennes kompis (var det så?) hade sett några när dom var precis (och här kommer dagens ord) nymördade...

Vad säger SAOL om det, kan det vara nåt att ta med i nästa upplaga?

fredag 4 januari 2008

Även bocken blir gammal

Återkommande problem


Jag är lat. Av naturen tror jag vi alla är lata, framför allt när det kommer till mataffärer, vi väljer allt för ofta den närmsta, det blir enklast och bekvämast så. Så även jag. Men nu har jag faktiskt börjat tröttna riktigt mycket på min mataffär (Hemköp Triangeln), varför? Jo, det är helt enkelt för dåligt utbud! Nu är det inte en liten mataffär, då hade jag kunnat leva med bristande varianter på tvättmedel... Det är en väldigt stor matbutik vi pratar om och trots detta är det ofta helt utplockat lite varstans, valmöjligheterna du har består av Eldoradoprodukter och något annat "seriöst" varumärke.. that's it!

Så nej, nu vill jag inte gå dit igen! Nu går jag till ICA lite längre bort (får jag äntligen använda mitt ICA-kort igen) och när jag skaffar bil nån gång tänker jag börja handla i Västra Hamnen på ICA Maxi.

Hemköp, up yours!
Mer valmöjligheter åt folket!

onsdag 2 januari 2008

En slags årskrönika i fotoform

Tyvärr blev det för många foton och jag är inte stånd att sålla så jag la upp alla på Facebook... titta här!

Gott nytt år alla!

tisdag 1 januari 2008

En slags årskrönika i textform

Det är den förste januari 2008, ett nytt år för er som mot förmodan har missat detta så jag tänkte våga mig på en årskrönika. Min allra första faktiskt så jag kan inte utlova mirakel (men å andra sidan utgör väl knappast årskrönikor några mirakel i alla fall, sånt lämnar vi till läkare, volontärarbetare och produktionsledare).

Hur som helst, jag tror jag börjar för ett år sedan då kronologisk ordning brukar vara sedvanligt i sådana här sammanhang.

Januari:
Efter att ha firat nyår tillsammans med Soun och en massa andra roliga människor i en busskur på linnéplatsen påbörjade jag min sista månad på Göteborgs-Posten. Den 25:e slutade jag och den 27:e flyttade jag till Malmö.
Själva flytten var kantad av missöden så som punkterade hjul och en hyresvärd som inte svarade i telefon pga ett för stort alkoholintag kvällen innan.
När jag väl var på plats lägenheten var mina utlovade 20 kvadratmeter enbart 11, detta utgjorde ett stort problem.

Månadens bästa köp: Januari, när har man någonsin pengar att köpa något i januari?

Februari:
Börjar jobba på McCann Malmö och letar febrilt efter nytt boenden, jag bor inklämd mellan mina flyttlådor och det börjar kännas lite väl påfrestande. Hittar dock ett rum hos Jonathan bara två minuter från där jag bodde och det kändes bra från första början. Flyttade in tre veckor senare.

Månadens bästa köp: Mina vaser från Granit.

Mars:
Präglas egentligen av två stora händelser, den första är mamma och pappa flyttar ut ur huset efter 24 år och det andra är att det tog slut mellan mig och Soun. Så inte den bästa månaden i under det gågna året.

Månadens bästa köp: Min vårjacka, billig och snygg.

April:
Firar påsk och spelar golf första gången uppe i Lysekil. Rebecca och Jocke flyttar ihop och in i deras underbara lägenhet.
Åker till Sthlm och tävlar i Best Yet och minglar runt på 48 timmar, en otroligt rolig helg, vill minnas att det var helt fantastiskt väder också.

Månadens bästa köp: Mina Acne-jeans.

Maj:
Jobbar på som vanligt och jag är uppe i sthlm igen för att kolla in slututställningen på Berghs (och Beckmans och Forsbergs), ytterligare en sanslöst rolig helg.
Jag är även inne på hemnet.se en dag och råkar av en slump hitta mitt drömhus. Beläget i nacka mitt emot Liding ligger det, en vacker dag ska det bli mitt!
Börjar även förlika mig med tanken att vara singel och inser att det faktiskt är första gången i mitt liv jag trivs med att vara det. Går med i Facebook, mitt liv blir aldrig det samma.

Månadens bästa köp: Ett par mycket snygga playboyskor.

Juni:
Jonathan flyttar ut och Filip flyttar in. Upplever den varmaste junimånaden sen ja, -93 tror jag.
Går på min första allsvenska fotbollsmatch, inget jag kommer göra igen!
Går även på hälsoundersökning där jag får veta att jag är tjock och börjar därför springa på allvar.
Midsommar kom samtidigt som regnet och firades i Fjällbacka med Rebecca och Jocke och deras vänner.

Månadens bästa köp: Mina löparskor och tågbiljetten till Göteborg.

Juli:
Semester!
Två veckors golfande och i Göteborg och två veckors absolut slappande i Lysekil!
Bröjar även kolla en del på spraydate trots att jag har sagt åt mig själv att lägga av med det. Det går två dagar så träffar jag Lotta och vi börjar prata otroligt mycket.
Pappa köper båt och äntligen kan vi ge oss ut och utforska skärgården utanför sommarstugan på ett sätt vi inte kunnat göra innan.
Är på vippen att köpa en bil men idioten till säljare säljer den en dag innan jag kommer och tittar på den, tappar därmed lusten för bilköp och ger upp tanken, en större lust att flytta tillbaka till sthlm växer också och bidrar till det minskade bilköpet.
Sommarens ledmotiv kommer från Ratatat, snurrar i CD-spelaren och iPoden konstant.

Månadens bästa köp: Greenfee till Hills CC

Augusti:
Träffar Lotta. Är uppe i sthlm igen och har som vanligt jättekul. Börjar umgås mer och mer med Maja och vi blir bästisar på riktigt.
I Malmö drar Malmöfestivalen igång, det är precis så fruktansvärt som alla har varnat för. Badar även första gången under sommaren. Filip flyttar ut och in flyttar Eva.

Månadens bästa köp: Min Acne-tröja (jag älskar den!)

September:
Det skulle bli så bra men det blev ingenting, varken jag eller Lotta känner något och går skilda vägar.
Kanske passande att Kents första singel på två år heter just Ingenting.
Efter mycket snack börjar jag äntligen fota med min systemkamera igen och är (så klart) en sväng i sthlm igen, den här gången med Maja, det får nog klassas som årest i särklass roligaste helg och vi är båda hur deppiga som helst när vi kommer tillbaka till Malmö och vill bara upp igen.
Startar tillsammans med min jobbarkompis Björn vår fotoblogg

Måndandes bästa köp: Min gråa kavaj.

Oktober:
Får reda på att jag inte kommer få vara kvar på McCann. Är deppig i en dag sen går jag och Maja och tittar på Tillsammans är man mindre ensam på bio och vi blir båda två som helt andra männiksor, vi kan inte sluta le. Vi bestämmer oss båda för att satsa fullt ut på sthlm och åker upp och ner som tokar mellan Malmö och sthlm.
Peter Lemarc och Kent släpper två sanslöst bra skivor.
Hela oktober är dock en månad som präglas av osäkerhet, hopp och förtvivlan.

Månadens bästa köp: Tillbaka till samtiden och Kärlek i tystnadens tid.

November:
Får reda på att jag får jobba månaden ut på McCann. Fortsätter söka jobb i sthlm utan resultat, läget ser mer och mer mörkt ut men som en skänk från himlen får jag jobberbjudande från Floyd i Malmö.
Går på två konserter, båda mycket bra. Lars Winnerbäck i Lund och Kent i Göteborg.
Maja flyttar till sthlm och jag känner mig mer ensam än någonsin tidigare, som tur är blir jag kompis med Sara som är kompis med Anna och vi påbörjar min musikaliska skolning på allvar.

Månadens bästa köp: Köper ingenting.

December:
Efter några dagars ledigt börjar jag på Floyd. Umgås mer och mer med Sara, hon visar sig vara den ultimata vännen och vi går på konserter i tid och otid. Anna kommer ner och hälsar på oss.
Jag lägger ner stor energi även i år på att hitta det perfekta julklappspappret och jag lyckas bättre än förra året.
Åker upp till Göteborg för att fira jul och nyår. Har en mycket lugn vecka och umågs med nya och gamla vänner. Firar nyår med mamma och pappa och deras vänner. Eva flyttar ut och jag har nu lägenheter för mig själv och det är förvånande skönt att bo ensam ett tag.

Månadens bästa köp: Min iPod Classic och min nya kostym!

Jag tänker inte ge mig på att summera året något mer än att det har varit ett lärorikt år och dessa lärdomar kommer göra 2008 till ett mycket bra år.

/Christopher Hansby
På ett tåg någonstans i Skåne den första januri 2008