tisdag 30 september 2008

En halvdag i Ålsten

I söndags tog vi bilen till Ålsten istället och hämtade upp Adrian på vägen. Vi gick runt och njöt av solen en stund, tittade på husen, utsikten och fikade lite innan det var dags för hemfärd.


Förmodligen Sveriges snyggaste radhus

Adrian och Sara

En heldag i Uppsala

I lördags tog jag och Sara bilen och åkte norrut till Uppsala. Jag fick en personlig guidning av hela stan och fick veta allt om nationer, universitetet, var alla crediga skivaffärer låg på nittiotalet och var Sara bodde under sina sju år.


Västgöta nation som Sara hängde på de två första åren innan hon gick över till Kalmar Nation


Förmodligen Sveriges snyggaste konserthus


Sara med domkyrkans torn i bakgrunden

Inte lätt att ha två högerfötter (målning bredvid Gustav Vasas grav i domkyrkan)

Nu är det på riktigt

Det
är
frost
utomhus!

Wtf.

Vänster-Höger, hur var det nu igen?


I Sverige är det brukligt att läsa budskap från vänster till höger. Tydligen inte i sumpan.

måndag 29 september 2008

Vad är det med dvärgar och IK0809?


I torsdags satt jag och min klasskompis Linus och jobbade med klassens kommande hemsida på Mosebacke. Arbetet gick bra, allt flöt på som det skulle då vi helt plötsligt såg hur Linus ben drog ihop sig och blev 40 centimeter långa... Ingen av oss förstod någonting!

Det som göms i tö...


Den här lilla ogentila och illaluktande högen gick jag förbi förra veckan, tittar man noga är det rostfläckar flera meter bakom, vill inte veta hur mycket skit det ligger i strömmen. Antagligen inte herrarna som kommer i andra inslaget i filmen nedan heller.

onsdag 24 september 2008

Uppdaterad frisyr


Här har jag inte bloggat på jättemånga dagar och så är det bästa jag kan komma på att blogga om min nya frisyr.
Nåja, nöjd blev jag i alla fall trots att hon som klippte mig antagligen var en av de tråkigaste människor jag stött på.
Hon sa knappt ett ord på drygt en timme... och eftersom jag är svensk vågade jag inte säga nåt när de första fem tysta minuterna hade gått, tänk om jag gjorde bort mig.
Nu öppnade jag munnen och gjorde bort mig en smula i alla fall. Min lugg låg nämligen blöt och slickad ner för pannan och det hela påminde om en elak farbror som verkade i 30- och 40-talets Tyskland... vilket jag lite skämtsamt påpekade. Varpå hon tittar på mig och säger med en dryg sthlmsröst.. "Meh, asså, hur skaru hare´rå?"

Efter det sa jag inget mer, betalade och gick därifrån.

onsdag 17 september 2008

EA-Sports, raka motsatsen till K-Rauta


Originalfilmen

EA-Sports film

Den här reklamfilmen gjorde EA-Sports efter att ha hittat en film på youtube där en kille visar att Tiger Woods kan gå och slå på vattnet i den senaste versionen av EA-Sports golfspel. Och det här är interaktiv kommunikation när den är som allra bäst. Titta får ni se.

K-Rauta, nej tack


Det här kan mycket väl vara det sjukaste och sämsta jag sett i svensk reklamväg på länge. Jag trodde Bauhaus hade gjort den sämsta reklamen med sitt avskyvärda skådespel och det är kanske möjligt att det fortfarande är sämst. Hur som helst har K-Rauta gjort den konstigaste reklamfilmen jag har sett, vad är det dom försöker säga egentligen?! Finns det NÅGON som förstår... vad får ni för känslor när ni ser den?

P.S. Det är en lärare på Berghs som har lagt upp den på youtube, hoppas inte det är han som ligger bakom skärpet

tisdag 16 september 2008

Tiden går fort när man har kul


Tiden går fort i klassrum 39 på Berghs... Man kan se hur pengarna bara rinner iväg.

måndag 15 september 2008

Walk the talk



Den här damp ner i brevlådan för nån dag sedan. Jag kopplar inte riktigt hur ett broad sheet (alltså den gamla tidens tidningsformat) kan vara ett miljövänligt och ekologiskt val!
Kan DN få med alla nyheter på ett tabloidformat tror jag nog att Coop också kan det.

söndag 14 september 2008

Bröllop

Jaha, så var även jag där då, perioden då alla i ens närhet börjar gifta sig. Igår var det det första bröllopet och hög tid för min kusin Gustaf att knyta äktenskapsbanden med sin Ragnvi.

Vad göra när man inte har finskor, man tar på sig sina Converse och låtsas som ingenting.

Familjen innan kyrkan.



Herr och fru.

Söta farmor.

Vi hittade upp till tornrummet i Grünewaldvillan.

Apvin. Fint så.

Vi drog igång dansgolvet.

Bråda tider för mäklarna


Det må vara bra tider att köpa en lägenhet men att försöka kränga en lya på under en minut är väl lite väl optimistiskt.

torsdag 11 september 2008

Jonas - En sann hjälte


En mycket mycket bra bok

När Sara fyllde år för snart en månad sedan köpte jag bland annat två böcker till henne, en av dom var "Grabben i kuvösen bredvid". Jag köpte den mest för Sara men också för att jag tyckte den verkade så intressant och hoppades lite på att kanske få läsa den efter att hon var klar med den.

Nu har jag fått låna den och läst ut den och jag beordrar alla att läsa den.
Den handlar om Jonas Helgesson som föddes som CP-skadad. Hans föräldrar fick beskedet att Jonas skulle bli tvungen att sitta i rullstol hela livet och att han förmodligen aldrig skulle kunna göra sig förstådd genom tal och skrift.

Vid 13 års ålder slängde Jonas sin rullstol, köpte nya sneakers och började några år senare spela golf. Mer tänker jag inte säga men en större kämpe var det längesedan jag stötte på och han är sannerligen en inspiritationskälla och någon att se upp till.

Jonas har även en blogg som jag lägger upp en länk till.
Men som sagt, läs boken, ni kommer se lite annorlunda på livet.

Ännu mer nörderi



Säg inget, jag vet.

En ny era


I söndags gjorde jag något jag men största sannolihet inte hade förmått mig att göra för ett år sedan... svänga ihop en liten söndagsmiddag, helt för mig själv. Jo visst, pasta och köttfärs och nån laxrätt så där kan jag svänga ihop.. men det här var något annat. Det kändes mer äkta, jag gjorde egen ingefärasås, stekte kött och kokade upp cous cous. Hade det inte varit för alla middagar med Sara i våras hade det inte hänt. Så.. tack älskling.

onsdag 10 september 2008

Längtar till fredag


Men risk för att låta tjatig men jag måste prata lite mer om min flickvän, hon är nämligen världens bästa. Tyvärr är hon 60 mil bort och är lite nere så jag känner det är viktigt att så många som möjligt får veta att hon är just världens bästa och att jag älskar henne.

Tydligen verkar hon tycka om mig med för häromdagen fick jag ett brev med åtta små lappar i (en för varje dag fram tills vi ses på fredag) med små söta och korta meddelanden. Jag smälter, hon är så underbar.

fredag 5 september 2008

Aha, så det är DET jag har gjort fel i alla år


Nån på Bosch som hade en dålig dag eller var det bara nån som skelade, kanske nån som tyckte att blixtar i ett slutet rum är det roligaste som finns? Eller var det bara nån som var lite puckad?
Hur som haver.. en formidabel lösning var det i vilket fall inte.

torsdag 4 september 2008

Det här om svenskar och köa


Var på Acnes utförsäljning på Fridhemsplan tidigare idag (som tur är för min plånbok köpte jag inget) och när vi kom fram till stället möttes vi av en tio meter lång kö och dörrvakt. Läget kan bäst beskrivas som ordnat kaos.
Under vår kötid upptäckte Jonte den lilla hög av take-away-kaffe-muggar som hade bildats utanför...

onsdag 3 september 2008

Gud i ett titthål


Jag och Sara var på skogskyrkogården i lördags och promenerade och fotade. till vårt stora förtret var alla kapell stängda och igenbommade. Men på uppenbarelsekapellets dörr fanns en liten tittglugg och vi lyckades faktiskt ta ett foto genom denna.

tisdag 2 september 2008

Va?! När och hur då?!

Vänta lite här nu... när blev det egentligen september?!
Var det inte typ sommar igår, låg inte jag och Sara på första eller andra stranden och solade och badade varje dag för inte alls längesedan?!

Vad hände?
Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till kortare dagar, lägre temperaturer och kala träd. Det känns inte riktigt jag. Hur gör man på hösten, ska man ha på sig något speciellt eller bara rulla ner byxbenen. När kommer snön och när får jag se solen igen... HJÄLP MIG!

Någon som har ett par skor att låna ut?


Foto: The Sartorialist
På väg till bussen i morse insåg jag att jag att det är en och en halv vecka kvar tills jag och Sara tillsammans med min släkt ska på bröllop ute i Saltsjöbaden. Kostymen, skjortan och slipsen finns där... men det är något otroligt vitalt som saknas. Jag kammar noll när det kommer till snygga skor... Eller ja, med snygga skor menar jag skor som passar till bröllop (snygga skor i övrigt har jag gott om).

Så, finns det någon där ute som kan tänka sig att låna ut ett par snygga skor i storlek 42 till en lugn och sansad kille i sina bästa år under ett par timmar nästa lördag (att ett par danssteg tas är inte uteslutet)?

Bäst att tagga det man kan


Trist att behöva konstatera att klottrarna kryper allt längre ner i åldrarna, nu verkar det som om sjuåringarna är ute på nätterna också.

måndag 1 september 2008

Mr. Handy man




Fick ett ryck för några veckor sedan och drog isär alla vattenledningar i lägenheten. Började med diskhon i köket och gick senare över till badrummet. Det var inget dumt ryck för det var allt annat än rosendoft som slog emot oss och hade det fått fortgå så vet man aldrig var det hade kunnat sluta. (Så snyggt solbränd jag var förresten, jag vill ha sommar igen!!)