torsdag 29 januari 2009

Hört på skolan

Pojke 6 år: Mamma, varför har alla på skolan datorer med äpplen på?
Förbipasserande student: Det finns inga med päron.

Cred till Mr. Hammar

tisdag 27 januari 2009

Med goda intentioner


När vi efter handledningen kom tillbaka till skolan gjorde vi en trevlig upptäckt i cafét... Där semlorna de senaste veckorna huserat stod istället ett par alldeles jättefina Budapestsstubbar. Jag borde verkligen inte äta mer onyttigt men jag kom att tänka på min och Saras vårpromenad förra året och vara bara tvungen att köpa en.

Ja, den var god.

I can see my house from here


I morse hade vi handledning med en av våra lärare och vi blev ombedda att bege oss till första hötorgsskrapan och där satt de, på artonde våningen med utsikt över precis hela Stockholm. Vissa har det bra.

måndag 26 januari 2009

Nu går skam på torra land


Läste precis gp.se och såg denna hemska nyhet. VARFÖR ska alltid amerikanarna göra om allting? Räcker det inte med att titta på originalet eller förstår inte jänkarna brittisk accent?

Puckat... Vad härnäst? Will Farrell i den amerikanska versionen av Spaced?

söndag 25 januari 2009

Min älskling


Det här är Sara... Min flickvän. Jag älskar henne. Väldigt väldigt mycket.

Det roliga med kålhuvuden

Man skulle kunna säga att saker och ting gick lite överstyr igår under festens senare timmar och någon fick ta på ett kålhuvud och nån annan en korkskruv och resten är filmhistoria.

Något som saknas


Jag tog pendeln hem till min klasskompis Pia igår för att ta ett glas vin innan vi skulle gå vidare på fest. Och när jag satte mig ner på tåget så var det något som inte riktigt var som det brukade, det var liksom kalt och rent överallt. Sen slog det mig... det fanns ingen reklam! Jag blev lite rädd.

Farfarstudenterna på kort besök


Matias och Linda
Farfar Academy-studenterna har nu varit ute på sina första praktikmånader och hade två veckor i Sthlm innan de sticker ut på sina nya byråer. Och självklart fick vi ta tillfället i akt och ställa frågor och lyssna på deras erfarenheter från hösten. Mr Farfar him self, Matias Palm-Jensen var självklart också där och svarade på en massa frågor.

Själv ser jag verkligen fram emot hösten och möjligheten att få komma ut i världen och praktisera.

Lite sånt här blev det också.

Riktig student


Min omtänksamma flickvän köpte tre paket nudlar till mig för att jag ska ha på skolan när jag blir hungrig på kvällarna. Jag har alltid av princip vägrat äta nudlar för det är lite väl mycket studentliv över det. Men jag fick till slut ge med mig och det var faktiskt helt okej. Det var dessutom extra coola och goda japanska nudlar så det fick väl gå då.

fredag 23 januari 2009

Ramproblem

För er som har följt min blogg under en lite längre tid har kanske lagt märke till att jag har svarta ramar runt de foton jag lägger upp. Ramen har ingen praktisk funktion över huvudtaget utan det är bara jag som tycker det är snyggt och passar den svart-vita looken jag har på min fantastiska blogg (är det någon som inte gillar den svart-vita looken får ni klaga och så får vi väl se om jag lyssnar på er ;))

Hur som helst. För att få den här svarta ramen kring mina foton är jag tvungen att göra detta i Photoshop och nu har jag ett litet (men lättlöst) problem med CS4 som jag bara inte har haft tid att fixa och därför har jag dragit mig för att blogga de senaste dagarna, det skulle helt enkelt sticka i mitt estetiska öga.
Men om ni tycker det är okej att se ramlösa (inte vattnet) bilder i några dagar tills jag fått rätsida på CS4 så kan jag tänka mig att göra ett undantag för er skull.

Annars kan jag beskriva hur bilderna ser ut istället. Kan ju kanske bli skojigt. Eller så skiter jag helt i foton från och med nu och bara använder alfabetet.

Ni bestämmer! Tell me.

Kram

måndag 19 januari 2009

Herr Grå


Jag körde en tvätt igår och när jag hade hängt upp det mesta på torkställningen påpekade Sara att det var väldigt mycket grått. Antar att jag klär mig efter vädret.

Sara på hal is


Vi tog en genväg över isen under lördagens promenad och Sara visade upp sina iskunskaper.

Lördagspromenad i Hagaparken






Vi går runt i "källaren"
I lördags var det rätt fint väder så vi tog beslutet att gå runt i Hagaparken, jag bor trots allt tvärs över gatan (E4:an).
Och vi började med att kolla in en liten utställning om Hagaparken och dess historia. Det mest fascinerande var nog Haga slott som aldrig hann färdigställas på grund av mordet på Gustav III. Det enda som hanns med var grunden och den står kvar än idag. Det var inget dåligt bygge, 135 meter långt skulle det bli. But nooo.

Sen julklapp


Frågan jag ställer mig nu är hur sjutton jag ska ha tid att läsa alla?
När jag och Sara var uppe och hälsade på mormor och morfar i mellandagarna fick vi varsin julklapp: Ett presentkort på Bokia.
Idag skulle vi hem till Saras kompisar Per och Petra i Hammarby sjöstad och äta middag och då passade vi på att smita in på Bokia vid Skanstull (vilket visade sig vara den enda Bokiaaffären inom tullarna) och där shoppades det loss.
Extra glad blev jag när jag kom hem och upptäckte att jag faktiskt hade köpt sex böcker och inte fem vilket jag trodde när jag lämnade butiken. Huvudet på skaft är inte min starka sida ibland.

onsdag 14 januari 2009

Flytande tuggummi


Eftersom vi hade förmånen att låna pappas bil under jul och nyår så passade vi på att handla så mycket som möjligt på ICA Maxi i Västra hamnen och vi hamnade vid USA-hyllan och såg att de hade Root Beer... Jag har för mig att jag drack det hemma för många år sedan men var tvungen att testa igen. Det smakade Jenka... flytande Jenka. Intressant smak, minst sagt.

Bowling

Vi pratade rätt många gånger i höstas om att vi borde gå och spela bowling nån gång men det blev aldrig av. Men i julas hade vi rätt mycket tid över så vi knallade iväg till Kronprinsen och spelade några serier. Satan vilken träningsvärk vi hade dagen efter, vänster skinka och höger lår! Gick som om vi behövde en rullatorer.
Kul var det i alla fall.




Jag lyckades rätt bra i andra serien. Vet fortfarande inte hur jag gjorde.

tisdag 13 januari 2009

Toagolv



Var på Citykyrkans café och fikade med Anna idag och på vägen ut så gick vi på toaletten (var för sig naturligtvis) och jag slogs av det fina golvet så jag var tvungen att fota lite. Och väl inne på toaletten kunde jag inte låta bli att öppna golvfönstret som ledde ut till en balkong... Så alla tjejer som fikar på balkongen om somrarna... vill ni ha en sneak peak så är det bara att knacka och se om någon öppnar.

måndag 12 januari 2009

Tidernas bästa biltest



Top Gear fick ett tittarbrev som undrar varför de inte testade bilarna som de gjorde på den gamla goda tiden (ni vet, Glenning som slänger med rattar hit och dit och hur många fula ljusblå plastskinnväskor han kan få in i handsfacket osv). Sagt och gjort, de tog den nya Ford Fiesta och gjorde ett riktigt test.

torsdag 8 januari 2009

Johanna klarade det ingen trodde var möjligt

I familjen Reis har man tydligen sjungit den här lilla låten sedan barnsben... dock hade Johanna tydligen inte fått samma uppväxt som de andra två systrarna och hade följaktligen extrema svårigheter att lära sig alla tonartshöjningar och betoningar hit och dit. Men till slut satt den som ett smäck. Ska tilläggas att jag inte ens försökte så en stor eloge till Johanna.

onsdag 7 januari 2009

Idag börjar mitt nyttiga liv... Eller?

Det ska inte stickas under stol med, jag och Sara har varit löjligt onyttiga under julen, vi har ätit godis, kakor, bullar och druckit vin, öl och glögg om vart annat.
Så vi sa att efter julledigheten måste vi bli nyttiga igen... Eller helt enkelt bara nyttiga.
Så när jag kom hem till sthlm i natt konstaterade jag att kylskåpet var allt annat än fullt. Detta gjorde frukostfrågan till en mindre glädjefylld historia. Dock gjorde jag ett litet fynd i frysen som fick bli min frukost...

Mitt nya nyttiga liv.

söndag 4 januari 2009

Ytterligare ett stavfel i vardagen

Här fortsätter min outtröttliga kamp att hänga ut felstavningsnissar (och ja, jag vet, jag är ibland en av dom). Här är det ICA Maxi i Västra Hamnen som har halkat på tangenterna.

Electrohype 08/09

Årets första inlägg!

Jag och Sara var på Malmö Konsthall idag på Electrohypes utställning med en del mycket intressanta och inte minst snygga konstverk. Bland annat de här stora vattenkaren som reagerar på ljud som baseras på de senaste årens alla meteorlogiska stormar i Europa och skapar otroligt vackra mönster.