torsdag 30 april 2009

Farfar 2.0


Här är han, Farfar 2.0. När jag var liten hade jag ett marsvin som hette Farfar (hur jag kom fram till det namnet är än idag ett stort mysterium) och nu när jag för några veckor sedan kom in på Farfar Academy köpte min älskade Sara en kopia av Farfar. Så nu har jag ett alldeles eget husdjur!

Välkommen till familjen.

onsdag 29 april 2009

Västerbottenguldpaj


Var och åt middag med min mamma igår på Quality Hotel vid Globen (det där med kvalitet kan starkt ifrågasättas) och jag beställde in en cheeseburgare och mamma en Västerbottenpaj. Det var den minsta pajbit jag någonsin har sett och nog för att Västerbottenost är fint och har hög status så vet jag inte om prislappen på 155 svenska kronor är det minsta försvarbar.

Trevligt hade vi i alla fall :)

måndag 27 april 2009

Prisutdelning

Sökte på mig själv på youtube och hittade den här filmen....

Hotellhelg i Sthlm

Det finns faktiskt en charm i att hotella i sin egna stad, det känns genast som om man har åkt långt långt bort och så kan man låtsas att om jag var turist och vaknade upp i Sthlm så hade jag nog gått dit och sen dit och gjort det där, ätit på den där restaurangen osv. Istället satt jag på skolan och jobbade med examensprojektet i två dagar och lät Sara turista men vi hade två väldigt mysiga kvällar.

Första natten var vi på Story Hotel på Riddargatan. Ett nyöppnat litet hotell med bar och restaurang (deras innergård håller på att byggas klart och kommer bli ett schysst sommarhäng för den som vill det) och det var ett fantastiskt trevligt litet hotell med mycket snygg inredning. Tex är alla sänggavlar gamla dörrar och kommer från huset innan de byggde om.



Andra natten bodde vi på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget (vi fick en hotellnatt av Saras fantastiskt snälla mamma Amie). Jag har hört mycket om hotellet och såg verkligen fram emot en natt där. Tyvärr blev det lite av en besvikelse (förmodligen mest pga mina högt ställda förväntningar) men det hade helt enkelt inte samma charm som Story och det beror nog framför allt mest på storleksskillnaderna. Men ett snyggt och modernt hotell.

lördag 25 april 2009

onsdag 22 april 2009

tisdag 21 april 2009

They don't build them like they used to


På bussen på väg till stan.

söndag 19 april 2009

Äntligen är jag en riktig AD


Ungefär så där fyra år efter alla andra har jag nu äntligen införskaffat mig ett par riktiga AD-brillor. 100 pix gick dom på på en marknad i Shanghai, ett högst förnämligt pris om jag får säga det själv. Nu ska jag bara sätta i riktiga glas så är saken biff (vad tror vi, tre år till innan det händer?).

onsdag 15 april 2009

Årets första dopp

Sara och Amie tog mod till sig och tog årets första bad. Sara tvekade länge under dagen men när vinden la sig på kvällen och solen gassade på kunde förutsättningarna inte bli bättre (frågar ni mig kunde de det, det kunde till exempel vara 20 grader i vattnet).
Men det var en fantastisk aprilkväll!






Jag höll mig på torra land med kläderna på. We like.

tisdag 14 april 2009

Påsken 2009 - Varberg

Efter Lysekil vände vi bilen söderut och åkte ner till Varberg och Saras sommarstuga där hennes mamma tog emot oss.

I varberg växer Skilla.


Den här handduken har legat på samma plats sedan förra sommaren. Nån som vill ha?

I Varberg kör man cabriolet.

I Varberg klipper man håret själv.

I Varberg doppar man håret i vattnet i hopp om en solblekt lugg.

måndag 13 april 2009

Påsken 2009 - Lysekil

Förra året blev det ingen påsk i Lysekil på grund av snö. Det var första gången i mitt liv jag såg andra människor på påsk (eller åtminstone vad världen utanför Lysekil pysslar med)... Det var en märklig upplevelse.

Men i år var det tillbaka till det normala och vädret behöver vi ju inte prata om, underbart fint helt enkelt. De flesta sprang runt och målade huset, krattade, städade och tvättade bilar; jag och Sara låg och slappade...

På fredagen var det vi som stod för middagen och det blev "citronkyckling till påsk". Det var ett jäkla sjå att få till det men till slut blev det klart och blev faktiskt väldigt gott!
Påskafton bjöd på strålande sol, god påsklunch, en lång promenad, ytterligare en väldigt god middag och den självklara påskbrasan.

Okej, jag hjälpte till att välta gräsmattan.

Hansby och Reis stökar ner i vanlig ordning.

Söta farmor.


Bohuslän från sin bästa sida.

Påsklunch på framsidan, antagligen första gången i historien det händer.

Farfar.


En av grannarna har byggt till stugan... Det där med proportioner är tydligen inte så viktigt.

En lång påskpromenad.

Påskmiddag. Jocke, farmor och farfar.

Stor påskbrasa.

söndag 12 april 2009

Shanghai: DAG 2

Vår första hela dag började med att vi tog en taxi ner till Nanjing Road (en av Kinas största shoppinggator) och tittade runt i diverse gallerior och varuhus. Vi stannade till och tog en drink var och fortsatte sedan söderut genom Folkets park och hittade fram till Muji där Sara storhandlade och där Elin och Linus däckade i en soffa.
Efter shoppingen åkte vi hem, vilade nån timme och åkte sedan till en restaurang som var så exklusiv att utan en kod fick man inte ens komma in. Efter en väldigt god middag åkte vi vidare till Marriott vid Folkets Park och tog en drink på 40:e våningen.
Så här såg det ut utanför vårt hotell.

Sara hade lovprisat Uniqlo redan långt innan vi åkte och det var verkligen en skitbra butik, kom därifrån med sex skjortor!

Annars såg det mesta ut så här faktiskt, stickade tröjor med glitter. Hemskt!

Lunch för 11 Yuann, vilket är ungefär 13 kronor.

Just det, det ingick en 60 cl öl i de där 13 kronorna.

Restaurangen People 7 där du var tvungen att stoppa in dina händer i två av hålen för att öppna dörren till restaurangen.

Iskall broccolli med soyasås. Grymt gott!

Mot bättre vetande beställde jag in dagens andra mojito, den första smakade tandkräm, och kvällens var inte mycket bättre den, det var dock en champagnemojito men den var lika illgrön och tandkrämsäcklig för det.

onsdag 8 april 2009

Shanghai: DAG 1

Så där! Nu tänker jag börja blogga om vår resa till Shanghai och jag tar det i kronologisk ordning. Läser du även Saras blogg så kan nog mycket vara lika samma... Men det är bara att stå ut :).


Vårt flyg från Amsterdam

Shanghai från ovan

Vårt hotellrum med världens hårdaste säng (Sara fick ont i höften när hon låg på sidan och jag har fortfarande ont i ryggen) och världens äckligaste heltäckningsmatta... men annars var det riktigt bra för 230:-/natten.

Kinser gillar att sova... gärna lite här och var.


Jag och Sara på The Bund med utsikt övar Pudong.

Åker ni till Shanghai åk för allt i världen INTE turisttunneln under floden... HELT värdelöst!

På kvällen träffade vi Patrik som var ute på sin andra praktikperiod på Farfar Academy. Han tog oss till en lokal restaurang där vi åt en massa olika rätter, minns inte riktigt men det landade väl säkert på runt en hundring var.

måndag 6 april 2009

Tillbaka

Vi är tillbaka från Shanghai.

När jag har vaknat kommer jag blogga en massa!