tisdag 30 mars 2010

Ack den sköna bekymmersfria ungdomen


Kusin Marilia vet vad som är viktigt i livet. Bra där.

söndag 28 mars 2010

Vi har alla våra laster


Jag älskar Sara. Hon är söt, snäll och underbar. Och rolig. Rolig på ett speciellt sätt, så där oj-det-är-extrapris-på-toarullar-vi-köper-så-mycket-vi-orkar-bära-och-sen-åker-vi-tillbaka-och-köper-mer-rolig.

fredag 26 mars 2010

Kan man så ska man


Tegnérgatan igår kväll.

onsdag 24 mars 2010

Mycket ska man höra...

När jag härom kvällen pratade med min mormor halkade vi in på ämnet musik och hon berättade att det mesta hon hör på radio idag är skräp. Jag håller till mångt och mycket med henne, mycket är helt riktigt skräp. Men det finns en väldig massa bra musik också. Så jag gav henne ett löfte att jag minsann skulle bränna henne en skiva med musik jag anser är bra så får vi se om hon tycker likadant.

Nu har jag gjort det men eftersom jag nu är som jag är kunde jag inte låta bli att lägga ner lite extra tid på designen. Så fyra timmar och en 16-sidig booklet senare var den klar. Så mormor om du läser det här, nu vet du vad du har att vänta dig och det är helt okej om du skulle avsky alla låtar på skivan, jag älskar dig ändå.


söndag 21 mars 2010

Vårt hem börjar bli ett riktigt hem


I december köpte jag den här kanonfina affischen på Konstfacks julmarknad och äntligen fick vi ändan ur och åkte till IKEA och köpte en ram till den.

lördag 20 mars 2010

Rasmus Nalle


I en av frysdiskarna på City Gross hittade jag den här glasstårtan. Jag tror inte jag har sett nåt med Rasmus Nalle på lätt 20 år. Nån annan som vet var han har hållit hus?

Hittade den här på youtube.

Say what?

söndag 14 mars 2010

Japanfuttu


Just är vi på Kulturhuset med Anna och Christoph och tittar på en fotoutställning med foton från Tokyo från 30-talet fram till idag. Riktigt intressant sp har ni en timme över så gå och titta.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 13 mars 2010

Köttfest!

Ikväll är det schlagerfinal. Då blir det köttfest.



Håkan Ranelid

Ser inte Färjan-Håkan ut som en ung Björn Ranelid?



söndag 7 mars 2010

Helgen i bilder


Sara sydde en ny klänning.

Sen sydde hon en till. Nummer 142 eller nåt (på riktigt).

Sara testar om man tar till sig ännu mer D-vitamin om man gapar. Oklart om det hjälper.

Jag mitt i mångmiljonprogrammet.

Tunnel. Sara.


Söndagspromenad + söndagsgodis.

Livet som inneboende

Jag har väntat fyra månader på att blogga det här. Nu är det dags.

Den sista oktober förra året flyttade jag och Sara ut från rummet i Alis lägenhet i Solna, varefter vi anmälde honom för ockerhyra och efter att vi mött honom i Hyresnämnden för drygt en månad sedan dömdes han att betala tillbaka en stor summa pengar. Pengarna sitter nu inne på mitt konto och affären är avslutad. Därför tänker jag ta tillfället i akt och förklara hur det var att bo hemma hos Ali.

Ali har en stor nybyggd fyra i Solna som han delade med mig och ytterligare en inneboende (senare tillsammans med Sara och sin egna flickvän). Att bo med Ali var många gånger ett helvete. Till exempel; Komma hem dödstrött från femton-sexton timmar i skolan och gå och lägga sig enbart för att en halvtimma senare (runt sisådär två på natten) bli väckt av att Ali står precis utanför min dörr och värmer tevatten i mickron. Men inte nog med det, han låter mickron stå och pipa sina 20 pip innan han bryr sig om att ta hand om glaset. Efter detta brer han två-tre knäckemackor och står och äter dessa två meter från min dörr (som har lika bra ljudisolering som en pappkartong).

Låt mig visa några andra saker vi var tvungna att leva med:

En vit matta i köket. Under spisen och diskhon. Ja den blev smutsig. Ofta.

Lite vinegrette som stod framme ett par dagar. Ja den drog till sig bananflugor.

Efter VARJE gång Ali duschat möttes vi av den här synen. Och VARJE gång fick nån annan än Ali torka upp efter honom.

Lite mat kunde stå framme ett par dagar i sträck.

Självklart ska man inte använda båda diskhoarna, det räcker med en. Och skvätter man ner den rena disken gör inte så mycket. Jag brukade ställa upp diskstället på diskbänken. Ali ställde ner det igen.

Istället för att slänga sakar och ting i soptunnan med en gång kan man alltid lägga det i ett litet durkslag i diskhon i några timmar först. Och ja, även det här drog till sig bananflugor.

Ett par andra saker som det tyst streds om var:
Handdukshängaren i badrummet. Jag satte på, Ali stängde av... Efter fem minuter.

Tvättmaskin och torktumlare. Jag tvättade, Ali drog ur proppen. Ali tvättade själv. (Jag satte i proppen och tvättade i alla fall).

TV'n. Jag och sara satt och åt middag och tittade på TV. Ali kom hem med en dejt, värmde en Almondy daimtårta i mickron satte sig i soffan och satte på en film. Jag och Sara satt kvar på golvet och åt tyst och undrade vad som just hänt. Inte ett ord yppades. Inte mellan Ali och hans dejt heller.

Saker som inte var så tysta:


Vi är f-n värda vartenda öre!