måndag 31 maj 2010

Nu är den igång


Golfsäsongen alltså.

Inte fråga. Tala om.

Mina två vänner Robert och Calle är fantastiska människor. Men de är också de mest upptagna människorna jag känner till och få till en lunch med någon av dom är i stort sett omöjligt. Jag har lärt mig att fråga snällt bara leder till ett "visst, vi hörs nästa vecka" så nu frågar jag inte längre, jag talar om för dom att vi ska äta lunch, punkt slut.

söndag 30 maj 2010

Våren kom. Leve sommaren!

Efter tre månader blev den klar, mitt lilla projekt jag har hållit på med under våren.

På väg hem.

På väg hem från Emil och Zophiah så passade vi på att leka med våra hipstamaticappar (och ja, jag är mycket väl medveten om att hipstamatictrenden redan har peakat, men skiter liksom i det).

lördag 29 maj 2010

Grillkväll på söder

Efter en hel dag i sängen begav vi oss ner till Söder och till Emil och Zophiah för en grillkväll. Blev en riktigt trevlig kväll, vi tittade på ESC utan ljud vilket förmodligen var den bästa schlagerkvällen någonsin faktiskt (dock en litet grattis till Tyskland som faktiskt vann med en bra låt).
Isis bjöd på stor underhållning som vanligt, hon lyckades till och med formatera om Emils dator.

Sara, Zophiah och Emil.
Isis.

fredag 21 maj 2010

Har inga kontanter hjälper inte 2010


Åt lunch i Humlegården idag och tre tjejer kom fram till oss och frågade om vi ville köpa en glass från Stadmissionen. Den kostade 50 kr varav 45 gick till Stadsmissionen.
Vi skakade på huvudet och sa att vi tyvärr inte har några kontanter på oss.

- Men ni kan betala med SMS.
... Hur kan man argumentera mot det?

Så jag köpte en glass. För 50 kronor. Den var god.

lördag 15 maj 2010

Yes!


För två år sedan köpte jag den här i Malmö. I söndags tog den slut. Är det okej? Det är okej.

fredag 14 maj 2010

En Jonas Gardellfilm fast på riktigt

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. I måndags satt jag och ett par vänner på Lilla hotellbaren på Scandic Malmen och småpratade och njöt av en lättöl (i alla fall jag) och in kommer två kvinnor i 45-50 års ålder. Högljudda och märkbart berusade trots att det är måndag och klockan är halv sju på kvällen.

Den ena av dom ser helt okej ut och den andra ser... sorglig ut. So far är det bara två vanliga kvinnor som sätter sig i en bar för att ha trevligt. Men icke!

Medan den sorgliga går och köper sliskiga drinkar tar den andra upp mobiltelefonen, slår ett nummer och sen börjar cirkusen. Tydligen är denna kvinna på vippen av ett break, förmodligen har hon brutit upp med sitt dansband där hemma i Grönköping och satsar nu helhjärtat på en solokarriär. Steg ett, åk till Stockholm.

Nu börjar min hjärna gå på högvarv, jag tappar allt fokus på vad mina vänner säger och tankarna flyger iväg. Jag sitter mitt i en Jonas Gardellfilm, jag sitter mitt i en Jonas Gardellfilm skriker jag och hoppar jämfota upp och ner i soffan så att lättölen sprutar över hela baren, titta på henne, hon är solklart med i en Jonas Gardellfilm, fattar ni!? J-O-N-A-S FUCKING G-A-R-D-E-L-L! Här och nu, ni kan inte, ni får inte missa det här! Åtminstone tänker jag att jag gör allt det där.

För detta är kvinnan som är Grönköpings primadonna, hon får alla 50-plusare att tappa hakan, hon kör Mercedes (från 80-talet), hon har garderoben full av leopardmönster och pöser i sin stora hudfärgade skinnsoffa (även den från 80-talet) och skäller på sin man som har tappat all sin coolhet från gymnasiet. Och nu är hon här, tre meter från mig!
Självklart är hennes lite överviktiga, tysta och trogna vän med henne var hon än går. Mest för att hon ska ha någon att skälla på och överglänsa när hennes man inte är tillgänglig. Men det skulle hon aldrig någonsin erkänna. Hennes trogna, tysta och lite överviktiga vän däremot, hon vet.

Men vad gör dom i Stockholm och vad gör dom i en av stans artisttätaste bar? Hon är ju artist så klart.
I andra ändan av baren står två män som inte alls passar in i miljön (men dom låtsas att dom gör det, dom är från Stockholm). Dom är slaffsigt klädda, orakade och har en stor bag med sig.
Dom går förbi primadonnan och hennes vän, ser otroligt lost ut och tar upp mobilen och ringer... Primadonnans mobil ringer. Jag tittar på männen, på primadonnan, på männen igen... Dom är där för att träffa primadonnan! (Jonas var är du!? Kom fram! Jag vet att du är här! Du behöver inte gömma dig).
Tyvärr höjs musiken i baren och jag får svårt att höra vad de pratar om men jag tror och utgår från att de två sluskiga männen är primadonnans bokare i storstan. Det är dom som ska hjälpa henne att breaka... och breaka stort.
Lyckligtvis är primadonnan så mån om att alla i baren ska veta att hon är artist så hon försöker överrösta alla så vi får höra lite brottstycken av deras konversation. Vad vi tacksamt får ta del av är att hennes lite överviktiga, tysta och trogna vän blev dumpad. Vid altaret. I lördags, säger hon och skrattar. Det gör inte hennes vän.

Vad som hände sen vet jag inte. Men nästa gång jag springer in i Jonas Gardell ska jag fråga honom.
Själv vet jag fortfarande inte om jag ska skratta eller gråta.

Dubbelt upp


Förra helgen fick vår kära brevbärare tydligen för sig att vi är extra bra och snälla. Så bra och snälla att vi förutom DN, fick SVD på hallmattan. Vi tackar och bockar.

Vintergolf i maj


Martin på väg hem från banan.
Förra lördagen fick jag och Martin för oss att vi skulle spela golf. Varenda vädersajt som finns på nätet sa regn och 4 grader men eftersom dom brukar ha fel så tänkte vi, what the heck!
Nu ville det sig inte bättre att det faktiskt blev regn och 4 grader... och där stod vi i regnet, dyblöta redan innan vi ens sett ett enda grässtrå, tittandes på varandra och tänkte, what the heck!?
Jag vet inte vad Martin tänkte men jag tänkte att det är nog bra att spela i sånt här väder också, utifall att det skulle råka vara 4 grader och regn när jag nån söndag ska gå ut i ledarbollen i British Open, då är det nog bra att ha övat en smula på det med.

Förresten, Bro Hof närmar sig snabbare än vad jag hade räknat med. Jag har fått ett erbjudande jag inte kan tacka nej till. Mer om det senare.

onsdag 5 maj 2010

Historiens vingslag

0 Jesus föds
1454 Gutenberg uppfinner tryckpressen
1492 Columbus upptäcker Amerika
1523 Gustav Vasa blir kung
1789 Franska revolutionen
1876 Bell tar patent på telefonen
1879 Edison visar upp glödlampan
1903 Bröderna Wright flyger för första gången
1921 Kvinnor får rätt att rösta i Sverige
1939 TV’n visas för första gången
1956 Den första transantlantiska telefonkabeln mellan USA och Storbritanien
1957 Sputnik skjuts upp
1960 Lasern gör sitt intåg
1969 Människan landar för första gången på månen
1969 ARPANET, föregångaren till internet skapas
1990 World Wide Web introduceras
2007 Första generationen iPhone presenteras
2009 Grey Stockholm flyttar till Drottninggatan 94
2014 Grey Stockholm får ett fungerande WiFi

söndag 2 maj 2010

City Gross tipsar inför grillsäsongen

Det är vår, solen har börjat titta fram och så även alla grillmästare där ute (män, ni vet vilka ni är). Inför grillsäsongen 2010 tipsar City Gross i Bromma om nya saker man kan grilla och jag måste erkänna, det ska bli mycket spännande att se vad som kommer att ligga och svettas på gallret i sommar.


Grillat banan med choklad har vi väl alla gjort någon gång men sommaren 2010 ska vi grilla Toblerone. Grattis Mona!

Släng på en tetra med jucie, fyller villaområdet med en formidabel arom.

Innan har pastan fått nöja sig med att vara en sidekick till flintasteken, i år kliver den in i finrummet och får själv ta plats över kolen. Peppra, salta, kör.

Digestive (uttalas daj-jest-ivv). Nuf said.

Grillade oliver. Poppis i Italien sedan 10 år tillbaka, äntligen har IKEA-land fattat vad grillning går ut på.


Grillkrydda får en helt ny innebörd i sommar.

Grilla en lätt yta på dina muffins varefter du lägger dom i aluminiumfolie, då blir dom saftiga, och grillar på hög värme i 20 minuter. Servera med glass.

Tappat bort konservöppnaren? Strunta i gallret, lägg konservburken rakt ner i briketterna, vänta 20 minuter och sedan kan ni äta ärtsoppa över hela trädgården.

Kaffe efter maten? Inte 2010, året då vi går från välrostad till välgrillad. En skvätt mjölk till.

Melittafilter + entrecôte + en flarra rosé = Sommar!

Grillade fiskbullar har under några år varit ganska poppis bland sommarstugorna i Bohuslän men är från och med i en angelägenhet för hela landet.

Vi sparar det bästa till sist. Som götteborgarna skulle säga; En renare smak har aldrig funnits!

lördag 1 maj 2010

Ny jobbkamera

Vi har köpt in en ny kamera (en Canon 550D) till jobbet. Efter MYCKET om och men har vi äntligen fått en riktigt bra kamera vi kan filma med och efter bara två dagar med kameran vill vi från och med nu bara göra idéer som bygger på att vi får filma med vår nya favoritleksak.

Här är en liten testfilm. Skärpedjupet, jag älskar skärpedjupet!