torsdag 26 februari 2009

Titta, den finns


Olofs Palmes gata har nog aldrig sett finare ut tror jag, solen värmer till och med. Våren kanske är på väg trots allt. Dock tror jag inte att körsbärsträden blommar och knopparna spricker i mitten av mars i sthlm. Där slår Malmö Sthlm på fingrarna rejält!

Shanghai here we come!


Om lite drygt en månad (den 29:e mars för att vara exakt) kommer Jag, Sara, Elin och Linus befinna oss här. Det ska bli så otroligt häftigt!
Vi ska åka höghastighetståg, gå på zoo, SHOPPA, besöka en massa coola byråer (håll utkik efter vår rapportering som antagligen kommer komma i nån slags bloggform) och bara insupa den kinesiska (nåja) kulturen.

tisdag 24 februari 2009

måndag 23 februari 2009

Djurgården i vinterskrud






Det gäller att planera långsiktigt


Fotot är taget på Stockholms Stadsmuseum
Tydligen ska Slussen vara färdig om lite drygt 18 000 år... och ja, det känns inte helt omöjligt i den takt det går i nu faktiskt.

Kul på Great Works

Skön fredagslunch




Livemusik till lasangen är inte vardagsmat
Eftersom Sara var här i stort sett hela förra veckan passade vi självklart på att äta lunch ihop en dag och vi hamnade på Citykyrkan. Det är en sådan fantastisk plats att vara på, det är tydligen ett gammalt revyhak där det bjöds på underhållning i många år innan det blev ett vattenhål för troende. Men, gudatörstande eller inte, gå dit och fika eller käka lunch nån gång!

torsdag 19 februari 2009

Goda mornar


Jag har ibland lyxen att få bo på hotell när Sara är uppe i stan och idag var lyxen än större. Det bjöds nämligen på äpplekaka och vaniljsås till frukost! Inte illa på en torsdag

måndag 16 februari 2009

This is head






För två veckor sedan var jag och Sara på Debaser Medis för att kolla när hennes kollegor spelade. Det var ruggigt bra och de ser sjukt hårda ut i sina stora skägg (Sara kallar dom skämtsamt för This is skägg numera). Vill ni lyssna på dom så gör det här.

söndag 15 februari 2009

Vårens bästa tvättips


Efter vår blomsterhandelsjakt hade fått ett lyckat slut gick vi på hemvägen förbi Solo där de hade fått in en mycket snygg vårjacka, faktiskt så ny att personalen bara hade hängt upp den i skyltfönstret och inte i butiken. Men allt löste sig fint till slut och jag gick där ifrån en jacka rikare.
Och det finaste av allt var tvättrådslappen inne i jackan.

Rusning i dubbel bemärkelse



På jakt efter en blomsterhandel gick vi igår in i Hansa och möttes av den här lustiga skylten. Vi bollade idéer om att det kanske var någon nyhet som hade gått oss obemärkt förbi, till slut frågade vi en av de två (!) vakterna som stod längst bort vad som försiggick. Tydligen var det bara extremt mycket folk på fredagar och lördagar så de var tvungna att införa en-ut-en-in-principen.
Och mycket riktigt, det var smockfullt inne i butiken och bara nån minut efter var det en tio meter lång kö med törstiga malmöbor.

(ska tilläggas att Systembolaget vid Triangeln håller på att byggas om och vi tror att detta faktum kan ha ett finger med i spelet)

torsdag 12 februari 2009

Gränsen måste dras nånstans

När vi gav oss ut på lunchjakt idag såg vi en liten restaurang precis runt hörnet som verkade trevlig. En meter från dörren satte vi i halsen och sprang där ifrån av rädsla... Rädsla för våra plånböcker.

-Stiffe, har du sett var jag la den där ön?


Det här är jättekul!!

onsdag 11 februari 2009

Ny drog


Igår kväll gjorde jag något helt wild and crazy... jag gick och la mig kl 22.00! Det visade sig vara världens grej så jag tror jag ska fortsätta med det ett tag till. Åtminstone under praktiken i alla fall.

Sömn, den nya tidens drog. Hallelujah!

måndag 9 februari 2009

Fyllesnack


Den här otroligt fina reflexen (väldigt lyxig sak från Finland) som Sara fick i present för några år sedan lockar tydligen en ofrivillig, märkbart, överförfriskad publik. Hon har fått höra både det ena och det andra av diverse fyllebultar.

Så snälla, ALLA måste kommentera och säga att det är en jättefin reflex (märk väl att ni ej får vara berusade under själva kommenterandet, då går själva syftet med hela grejen förlorad). Tack :)

Hornstulls egna italienare



I lördags tog Sara med mig till Hornstull för att äta focaccia och det verkligen en väldigt god focaccia! Och drickan vi tog till var även den otroligt god! Så ni som har tid över och gillar hornstull och gapiga fotbollsitalienare åk dit, Café dello sport!

Praktik


Idag var första dagen på Great Works. Jag känner mig liten men jäklars vad kul det ska bli!

lördag 7 februari 2009

Lektion 3 i dålig smak



Gick förbi min absoluta favoritaffär i Gamla stan förrförra helgen och det går bara inte att låta bli att stanna och titta lite i skyltfönstret.
Jag gillar att dom faktiskt beställde in pjäser speciellt till julen också... synd att de inte sålde så bra.

Go figure.

Mycket att göra


Vi vaknade upp till en tjock gröt till dimma
Oj oj, det går långt mellan inläggen här. En stor bidragande faktor till detta är två otroligt hektiska veckor i skolan men nu kommer det blir lite mer tid över till att blogga för de kommande två veckorna kommer jag och min klasskompis praktisera på Great Works, ska bli otroligt kul!

Igår kom Sara upp igen och idag ska vi ge oss ner till Hornstull och fika med en gammal vän till henne. Imorgon blir det möbelmässan nere i Älvsjö. Någon som varit där och kan rekommendera något speciellt?

Så där, in i dimman.