torsdag 5 mars 2009

En inspirerande dag på Berns och Chinateatern


David Plouffe, Obamas kampanjledare
Idag var jag och många andra från skolan på en seminariedag i regi av Cision och det efter en seg start med det vanliga tugget om att twitter är det nya och sociala medier är stort och skrämmande men väldigt bra så fick vi höra hela bakom-scenen-historien om Obamas kampanj av ingen mindre än kampanjledaren själv. Efter det gick jag till en föreläsning om hur folks köp- och beteendevanor ändras under finanskriser och vad som blir mer och mindre viktigt när man inte har lika mycket pengar att tillgå.


Eftermiddagen var nog ändå det bästa då trendspanaren Magnus Lindkvist berättade om hur vi borde bli mer inkompetenta. Eftersom kompetenta människor inte gillar att framstå som dumma håller de sig till det de kan och vågar inte testa på nya saker för att de inte har en aning om hur man gör. Senare pratade han om hur människor vill att världen ska vara som den var när de var små och jobbar hårt för att få det så... inte precis progressivt.

Efter Magnus var Jonas Hassen Khemiri där och pratade hur människor hade svårt för hans sätt att skriva sin första roman (som han skrev på ungefärlig förortssvenska) och hur han fått hatbrev om hur "Han borde skickas hemm" och att han "Skulle ta sina slöjjfruar och sticka" och att han luktar Kurry. Han anklagades för att smutsat ner det svenska språket (vilket innebär att svenska språket måste ha varit rent någon gång... för typ 2000 år sedan när vi inte kände till något annat än det som senare skulle bli Sverige).

Jonas berättar om sin senaste pjäs, ber om ursäkt för dålig ljud- och bildkvallitet.


Det var en väldigt spännande och intressant dag. Varför kan inte varje dag vara sån här?!

2 kommentarer:

Pop-Sara sa...

Jag vill höra vad han säger... :( Du får tolka i helgen.
Puss!

Positive Optimist sa...

Va kul att du gillade vårt evenemang igår! Anna Kjellström på Cision