måndag 11 juni 2007

H-O-T, HOT!






Ska man bäst beskriva den gångna helgen med ett ord torde det bli HOT.
Att bo i en vindslägenhet har sina för- och nackdelar, den här helgen har dock nackdelarna tagit över lite väl mycket. Det har inte varit mänskligt att vistas ute och det gick absolut inte att vistas inne... dilemma!

Igår satt så jag och Jonathan och tittade på varandra och konstaterade att vi kan inte sitta inne ytterligare en dag när sommaren rasar utanför husväggarna. Sagt och gjort, vi gled i flip-flopsen och spatserade ner till Drottningtorget, mötte upp Carolina på vägen och åt glass i skuggan. När denna var avnjuten slogs vi än en gång av handlingsförlamning.. vad ska vi göra?!
Efter kort tankearbete kom vi på den gentila idén att åka Rundan (turistbåten i Malmö)!
Vi köpte biljetter och fick vänta i 25 minuter på avfärd, med andra ord gott om tid för att springa in på Bishops arms och släcka törsten.
Efter det följde en mycket underhållande resa, inte pga omgivningarna eller de krystade historierna men fick berättat utan den enskilt största källan till skratt tillföll guiden som ansträngde sig så till den milda grad att låta så officiell och lagom vitsig som möjligt, och för att lyckas med detta valde han en ton och röstläge som bäst kan beskrivas som Pontus Gårdinger... minst sagt kul. Tänk er följande rader sagt av Herr Gårdinger så får ni kanske en känsla av hur det var:

"Och till höööger ser ni Slakthuset som en gång i tiden var just ett slaaakthus. Som idag består av kontor och en av Sveeriges största nattklubbaar, med andra ord så är det fortfarande en köttmaaarknad.. he he he".

Aah, efter denna lustens färd på stilla vatten landade vi på vår innegård och åt en maffig kycklingsallad i eftermiddagsvärmen. Kvällen avslutades med lite vitt på Möllan.

Inga kommentarer: