måndag 6 juli 2009

Jockes svensexa

Min söta syster ska gå och gifta sig den 8:e augusti och då är ju en svensexa en självklarhet och i lördags var det så dags.
Vi började dagen med att smyga in hos Jocke och Rebecca och sjöng för fulla halsar den amerikanska nationalsången (det var ju ändå 4:e juli) vilket efterföljdes av en hederlig amerikansk frukost bestående av två donuts för offret.
I och med att USA stod lite som tema för dagen var skjutvapen självskrivet så morgonen fortsatte med lerduveskytte vilket visade sig vara både svårt och roligt (då undertecknad aldrig gjort lumpen eller ens hållt i ett riktigt vapen var det även minst sagt spännande).


Vi lärde oss också av vår instruktör Zoltan att det är otroligt viktigt att hålla båda ögonen öppna när man skjuter annars kan man missa viktiga saker runt omkring. Han hade vid ett tillfälle varit nära att skjuta en bonde som kom gående i skogen och det värsta som hade kunnat hände då var tydligen att our man Zoltan hade förlorat både hans licens och gevär och fått spendera två år i fängelse (där man inte vill tappa tvålen)... Att bonden hade dött var tydligen inte av så stor vikt.

Efter skjutbanan tog vi bilarna och åkte vidare tilll Delsjön där en lättare lunch intogs i solen vid Göteborgs Roddklubb där vi även skulle spendera resten av dagen. Roddklubben bistod även med två mindre och två stora roddbåtar som vi senare fick tävla med. Dagens andra OS-gren jag fått ny respekt för, riktigt kul var det.


På kvällen väntade grillning, krocket, kubb och musikquiz. En mycket lyckad dag.

Inga kommentarer: