söndag 2 maj 2010

City Gross tipsar inför grillsäsongen

Det är vår, solen har börjat titta fram och så även alla grillmästare där ute (män, ni vet vilka ni är). Inför grillsäsongen 2010 tipsar City Gross i Bromma om nya saker man kan grilla och jag måste erkänna, det ska bli mycket spännande att se vad som kommer att ligga och svettas på gallret i sommar.


Grillat banan med choklad har vi väl alla gjort någon gång men sommaren 2010 ska vi grilla Toblerone. Grattis Mona!

Släng på en tetra med jucie, fyller villaområdet med en formidabel arom.

Innan har pastan fått nöja sig med att vara en sidekick till flintasteken, i år kliver den in i finrummet och får själv ta plats över kolen. Peppra, salta, kör.

Digestive (uttalas daj-jest-ivv). Nuf said.

Grillade oliver. Poppis i Italien sedan 10 år tillbaka, äntligen har IKEA-land fattat vad grillning går ut på.


Grillkrydda får en helt ny innebörd i sommar.

Grilla en lätt yta på dina muffins varefter du lägger dom i aluminiumfolie, då blir dom saftiga, och grillar på hög värme i 20 minuter. Servera med glass.

Tappat bort konservöppnaren? Strunta i gallret, lägg konservburken rakt ner i briketterna, vänta 20 minuter och sedan kan ni äta ärtsoppa över hela trädgården.

Kaffe efter maten? Inte 2010, året då vi går från välrostad till välgrillad. En skvätt mjölk till.

Melittafilter + entrecôte + en flarra rosé = Sommar!

Grillade fiskbullar har under några år varit ganska poppis bland sommarstugorna i Bohuslän men är från och med i en angelägenhet för hela landet.

Vi sparar det bästa till sist. Som götteborgarna skulle säga; En renare smak har aldrig funnits!

2 kommentarer:

Marina sa...

Hahaha, tack för en underbar spaning!

Anonym sa...

Wahahahaha så jävla roligt! Mer sånt!