torsdag 21 december 2006

Sista dagen innan jul

Jaha, då var vi här igen. Sista dagen på jobbet innan julledigheten slår in, förvånansvärt vad fort hösten har gått ändå (fast det säger man ju varje år) och det går bara snabbare och snabbare ju äldre man blir. Men jag har faktiskt en lite teori om varför det gick så mycket långsamare man var liten och varför det går snabbare när man blir äldre.

Så här låter den:
När man är liten så består livet av sommarlov och julafton (kanske också sportlov, påsklov och höstlov men de är bara en parantes i det stora hela) och vad händer när ens liv består av två stora saker som sker i var sin ände av året? Man längtar och längtar och längtar tills man inte orkar längta längre och sen längtar man lite till. Klart som sjutton att tiden går långsamt, för den som väntar på något gott väntar alltid för länge.

Hur är det då när man blir "vuxen"? Då består livet av lite andra saker än bara sommarlov och julafton. Man är så upptagen med sitt liv, arbete, hämta barnen på dagis om man har några, måste betala räkningar, handla mat och listan kan göras väldigt lång på de åtaganden man måste ansvara för. Inte konstigt då att man längtar till helgen, tills barnen har gått och lagt sig, till ens favoritprogram på TV börjar osv. Med andra ord, man har inte tid att längta till jul och sommar för man är upptagen med att längta till saker som ligger mycket närmare i tiden och där med upplevs tiden gå snabbare när man är äldre.

Någon som instämmer?

Men hur som helst. Jag önskar er alla en riktigt God Jul och Gott nytt år. Ta hand om er och ta det fram för allt lugnt under helgerna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Instämmer helt. Men att hösten har gått så fort måste också bero på att du har haft så hiiimla roligt med mig! Tiden går ju fort när man har roligt;)